Off Canvas sidebar is empty

Haberler

KARAÇAY- ÇERKES VE KABARDEY-BALKAR'DA EUROVİSİON COŞKUSU

Eurovision'da Rusya adına yarışıp birinci gelen Kafkasyalı Dima Bilan'ın başarısı anavatanında da coşkuyla karşılandı. 1981'de Karaçay-Çerkes'te Üst-Cegut'ta doğup ardından ailesiyle Kabardey-Balkar'a yerleşen Dima Bilan, 24 Mayıs'ta Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'Believe' şarkısıyla 2008'in yıldızı oldu. Asıl adı 'Viktor Belan' olan Bilan 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'nda da Never Let You Go isimli şarkıyla ikinci olmuştu.

Bilan'ı telefonda tebrik eden Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Eurovision 2009'un Rusya'da en üst düzeyde kutlanacağına inandığını söylerken bayram havası yaşanan Karaçay-Çerkes'te Devlet Başkanı Mustafa Batdıyev "Dima'yı tebrik eden yüzlerce telefon aldım" dedi. Bilan'ın doğduğu Karaçay-Çerkes'teki Ust-Cegut kenti yönetimi de genç sanatçının adını bir caddeye verme kararı aldı. Ayrıca Ust-Cegut'ta bir müzik okuluna Bilan'ın adı verilecek.

Kabardey-Balkar Devlet Başkanı Arsen Kanokov da sanatçıya Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Milli Sanatçısı unvanı verileceğini açıkladı. Böylelikle Bilan Kabardey-Balkar'ın en genç milli sanatçısı unvanını almış olacak. Bilan 2006'daki başarısının ardından Kabardey Balkar Cumhuriyeti Şeref Sanatçısı' unvanına layık görülmüştü. Kanokov, "Dima Bilyan'ı bütün içtenliğimizle tebrik ediyoruz. Onu alkışlıyoruz. O büyük ve zafer için gerçek bir irade gösterdi. Rusya'nın güçlendiğini ve dünyada lider pozisyonu aldığını görmek güzel" diye konuştu.

kamatur.org

Karaçay Malkar Türkiye

Login

{loadmoduleid ? string:? string:? string:? string:? string:? string:? string:? string:? string:? string:261 ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?}