Anasayfa Haberler RUSYA'NIN YEDİ HARİKASINDAN BİRİ; ELBRUS
RUSYA'NIN YEDİ HARİKASINDAN BİRİ; ELBRUS PDF Yazdır e-Posta
Administrator   
Pazar, 15 Haziran 2008 10:53
Rusya genelinde internet oylamasıyla düzenlenen "Rusya'nın Yedi Harikası" yarışmasının galipleri dün Moskova'da Kızıl Meydan'da düzenlenen halk konserinde açıklandı. Karaçay Malkarlıların yaşam alanlarında bulunan efsanevi  Elbrus dağı Rusyanın yedi harikası arasındaki yerini aldı. Oylamaya göre, Rusya'nın Yedi Harikası'nın isimleri şöyle: Kamçatka'daki Volkan vadisi, St.Petersburg'daki Petergof Sarayı, Komi'deki doğal anıtlar, Kızıl Meydan'daki Vasili Blajennı Kilisesi, Kafkasların en yüksek dağ zirvesi Elbrus ve Volgograd kentindeki Stalingrat çarpışması anısına yapılan Mamayev Tepesi ve Baykal gölü.

İnternet üzerinden oylamaya 25 milyondan fazla kişi katıldı. Kampanyayı İzvestiya gazetesi, RTR televizyonu ve Mayak radyosu ortaklaşa düzenlendi. Projenin direktörü Aleksandr Leontyev, Özgürlük Radyosu'na daha önce yaptığı açıklamada, amaçlarının vatanseverlik ve vatan sevgisinin artırılması olduğunu belirtti. Leontyev, "Bir de tarihi anıt ve yapılarımıza sahip çıkılması için bir araç olacak. Rusya'da bulunan tarihi anıt ve mimari yapıların durumlarını ortaya koyarak yerel makamları harekete geçmeye çağıracağız." demişti.

Vatandaşlar www.ruschudo.ru adlı siteye girerek ülkenin yedi harikası yarışmasına katılma imkânı buldu. Yarışmada Rusya'da bulunan 6 yüz tarihi eseri yer alıyordu.

Elbrus dağı fotoğrafları için Resim Galerimizi ziyaret edebilirsiniz.

www.haberturk.com/

 

 

 
Rastgele içerik

Yorum ekle

Kullanıcı girişi yapmadan yorum eklerseniz, yorumunuz yönetici onayından geçecektir.


Güvenlik kodu
Yenile

Nart Sözle

Birevnü onovu birevge caramaz.
English Arabic German Russian Turkish

Üye Girişi

Kimler Sitede

Online Kullanıcı Yok
Misafir: 24

Arşiv