| İki gün önce, İstanbul'da ikamet eden bir Karaçaylı kardeşimizden bir mektup aldım. Mektubu yazan kardeşimizin ifadelerinden gerçekten de onun çok çaresiz bir durumda olduğu, bizlerin yardımına ihtiyacı olduğu anlaşılmaktadır. Öncelikle bu mektubu sizlerle paylaşmak istiyorum. |
![]() |
KARAÇAYLI BİR KARDEŞİMİZE YARDIMCI OLALIM
Adilhan Adiloğlu
İki gün önce, İstanbul'da ikamet eden bir Karaçaylı kardeşimizden bir mektup aldım. Mektubu yazan kardeşimizin ifadelerinden gerçekten de onun çok çaresiz bir durumda olduğu, bizlerin yardımına ihtiyacı olduğu anlaşılmaktadır. Öncelikle bu mektubu sizlerle paylaşmak istiyorum.
* * *
Selam Aleyküm Adilhan Bey
Size yazıp, yazmama konusunda çok ama çok düşündüm. Çok çaresiz ve çok zor bir durumda kaldığım için artık yazmak zorunda kaldım.
Ellerinizden öper, 8 yaşında bir oğlumuz var.
Bu da Allah'ın bir imtihanıdır ki; oğlumuz iki yaşından beri çok ağır hastadır. Nefes darlığı çekmekte, kimi zaman nefes alıp vermesi tamamen duruvermektedir. Böyle olduğu zamanlarda çocuğumuzu hastaneye ucu ucuna yetiştirebilmekte, onu son anda kurtarabilmekteyiz. Doktorlar zamanla iyileşecek diyorlar ama biz artık bittik, tükendik, tamamen çaresiz kaldık. İnanın her ayın 15-20 gününü hastanede geçirmekteyiz. Eşim ile ben hastane köşelerinde nöbetleşe uyumaya çalışıyoruz. Bu yüzden de hayata adapte olamıyoruz.
Hal böyle olunca devamlı bir işte çalışmak mümkün olmuyor. Allaha şükür çalışmaktan korkmayan, yılmayan biriyim. Fakat çocuğumun hastalığı sebebiyle sürekli işten izin alarak hastanelerde olduğumdan, işverenler de beni kusura bakma kardeşim deyip işten çıkarıyorlar. Ateş düştüğü yeri yakar, kimse kimsenin halinden anlamıyor, ancak işin doğrusu onlar da kendilerince haklılar, bir şey diyemiyorum. Son on gündür yine hastanedeyiz. Çocuğum yine rahatsızlandı ve az kalsın elimde kalıyordu. Allah razı olsun bizi götüren taksici, ne polis dinledi, ne de kırmızı ışığa baktı, taksiyi kaldırımlarda sürerek bizi hastaneye yetiştirdi de, çocuğumuz ölümden döndü.
Perişan bir durumdayız. Devamlı bir işte çalışmayınca ev kirasını, faturaları ödeyemiyoruz. Vallahi utanarak söylüyorum, kimi zaman, çocuğum okula giderken beslenme çantasına yiyecek bir şeyler koyamıyoruz. İki aydır evin kirasını veremedik, elektrik ve su faturaları birikti. Ev sahibi bizi dışarı atmak için yakamıza yapıştı. Ayrıca, vefat eden bir Karaçaylı kardeşimizin eşi ve dört çocuğu da benim omuzlarımda. Allaha şükür çalıştığım zamanlarda ben onlara da elimden geldiğince sürekli yardımcı oldum. Onlara bir ev tuttuk. Allah razı olsun, üç-dört Türklü kardeşimiz üç aydır onların ev kiralarını ödüyorlar. Fakat dört çocuk kolay değil. Ben çalışıp para kazanırken bir problem olmuyor ama böyle durumlarda onlar da, biz de çok perişan bir hale düşüyoruz. Vallahi bütün bu başıma gelenlerden dolayı ben kendim de rahatsızlandım, kalbimde ritim bozukluğu oluştu.
Ne olur bizlere dua edin. Milletimizden, bizlere, hiç olmazsa bu vefat eden Karaçaylı kardeşimizin eşi ve çocukları için, yardımcı olacak bir kişi çıkmaz mı? Kusurumuza bakmayın Adilhan Bey, dertlerimizle sizin başınızı ağrıtmak istemezdim, çok çaresiz kaldığım için yazmak zorunda kaldım. İnşallah Allah yardımcımız olsun, sizler de bize dua ediniz. Rabbimden milletimize, size ve sevdiklerinize sağlık ve esenlikler diliyoruz. Hoşçakalın.
Not: Bu mektubun aslı Karaçayca yazılmış olup, belki Karaçayca bilmeyenler olur diye tarafımdan Türkçe'ye çevrilmiştir.
* * *
Görüldüğü üzere kardeşimizin mektubundan onun çok çaresiz ve yardıma ihtiyacı olduğu anlaşılmaktadır. Bu durum hepimizin başına da gelebilir. Hiç kimse hastalığı satın almaz, her şey Allah'tandır. Bizler elimizden geldiğince, az-çok demeden, herkes gönlünden ne koparsa, bu kardeşimize yardımcı olmalıyız. En azından şu anki sıkıntılarını atlabilmesi için destek olmalıyız. Çaresiz durumdaki bu Karaçaylı kardeşimizi ben birkaç kişiden soruşturdum ve gerçekten de kendisinin yardıma ihtiyacı olduğunu öğrendim. Bu kardeşimizin bütün kimlik ve irtibat bilgileri bende mevcuttur. Eğer çok tereddüt içinde olanlar varsa bilgi için bana ulaşabilirler (adilhanadiloglu@hotmail.com). Zaten yardımcı olmak isteyenler aşağıda verilen banka hesap numarasına para yatırdıkları zaman hesabın kimin adına olduğunu göreceklerdir.
BİRLİKDE TİRİLİK ! HAYDAĞIZ KARNAŞLARIM, EGEÇLERİM, KARNAŞIBIZĞA AZ, KÖB DEMEY BOLUŞAYIK !
HESAP NO
TC ZİRAAT BANKASI
Şube: 488 - Fatih
Hesap No: 40389312-5003
İban No: TR04 0001 0004 8840 3893 1250 03




german
russian
turkish 